WAT IS PAINT PROTECTION FILM

PPF folie - Wat is het? Wat doet het? Waarom zou ik?

Wat is Paint Protection Film?

U hoort het misschien regelmatig of u bent gewoon nieuwsgierig. Maar wat is dat nou eigenlijk; PPF film, of Paint Protection Folie?

Eigenlijk moet u het zien als een speciale kunststof laag die op een unieke manier op de lak van uw auto aangebracht wordt. Deze kunststof laag is gemaakt van PU meestal. Daaraan worden extra lagen toegevoegd en iedere leverancier past daar hun eigen unieke eigenschappen op toe.

Doorgaans zal een PPF folie een eerste barriere zijn tussen vervuiling, steenslag en krasjes en uw autolak.

Daarom is het belangrijk dat u een goede PPF kiest. Eentje die niet alleen goed vast zit, eentje die helemaal doorzichtig is. En vooral ook eentje die echt bescherming biedt.

Onze PPF folie heeft unieke eigenschappen. Niet alleen is het 100% glashelder, maar het geeft uw bestaande laklaag een extra diepe glanslaag (of u moet voor matte kiezen natuurlijk.
Tevens hecht het perfect op de lak en is het enorm beschermend tegen krasjes en steenslag.

Onze folie heeft extra goede zelfhelende eigenschappen. Daardoor zullen kleinere krasjes gewoon door de warmte van de zon (of met behulp van een andere warmtebron) vanzelf als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Door de speciale toplaag die wij aan onze producten toevoegen komen er nog enkele andere bijzondere eigenschappen bij. Eigenschappen die u alleen bij onze producten kunt tegenkomen.

Onze folies zijn namelijk erg makkelijk te onderhouden. Zo zorgt een gepatenteerde extra laag ervoor dat vuil, insecten, teer, strooizout en dergelijk en niet goed kan hechten. Het wast er heel simpel weer vanaf.
Daardoor verkleurd de folie ook nagenoeg niet. Ook de glans blijft in tact. Weg met doffe vlekken!

En als bonus zorgt deze zelfde laag er ook nog eens voor dat de folie extreem waterafstotend (hydrofoob) is. Waterdruppels vloeien samen tot grotere wateroppervlakken die er vervolgens vanzelf aflopen. Een aparte coatinglaag voor de glans, makkelijker schoon te maken of voor de waterafstotende eigenschappen, is na montage van onze PPF films dus helemaal niet meer nodig. Dit zit allemaal reeds ingebouwd in de film zelf en daarmee bespaart u op kosten voor een aparte, losse coatinglaag.

Montage

De montage van dit soort folies is specialistenwerk.
Wij trainen deze specialisten zodat zij weten hoe om te gaan met de PPF folie, en hoe deze het beste is te monteren en te onderhouden.

Daardoor kunnen we ook de garanties geven zoals genoemd op deze website.

Heeft u interesse om onze folies op uw auto aan te laten brengen?
Kijk dan eerst even op de pagina waarop gecertificeerde installateurs staan. Op die manier bent u verzekerd dat u bij een bedrijf komt die weet waar ze het over hebben en die een gedegen training achter de rug heeft.